В края на февруари агенция Morning consult публикува , което прати

...
В края на февруари агенция Morning consult публикува , което прати
Коментари Харесай

Байдън топи преднината на Тръмп преди изборите през ноември

В края на февруари организация Morning consult публикува, което прати в ужас гласоподавателите на президента Джо Байдън. В седем щата със смесено политическо население, които Байдън би трябвало да завоюва, с цел да остане на власт, бившият президент Доналд Тръмп водеше приблизително с 48% от вотасрещу единствено 43% за демократа. Става въпрос за Аризона, Джорджия, Пенсилвания, Мичиган, Невада, Уисконсин и Северна Каролина. През 2020 година консерваторът съумя да надделее само в Северна Каролина.

В края на март Morning consult разгласява нова, от която излиза наяве, че Байдън е стопил преднината на Тръмп. От изброените седем щата поддръжката за Тръмп е повишена само в Джорджия - с 1% (49 против 42 процента).

В Уисконсин, да вземем за пример, десният популист водеше с 4% при по-ранното проучване на организация. Днес водач е демократът - с 1%. 

В Пенсилвания и Мичиган Тръмп имаше превес надлежно с 6 и 2 %. Месец по-късно двамата претенденти са с изравнени сили за спечелването на двата щата.

Въз основа на трагичните индикатори на Байдън по-рано през годината изборните специалисти от допуснаха, че Тръмп може да реализира размазваща победа през ноември, като доближи 312 електорални гласа против 226 за Байдън (от общо 538). Това би била най-голямата победа за претендент на Републиканската партия от 1988 година насам.

Но в случай че Байдън въпреки всичко успее да завоюва вота в Уисконсин, Пенсилвания и Мичиган (общо 44 електорални гласа), а останалите прогнози на Decision Desc HQ се окажат правилни, тогава ни чака инфарктна победа за демократа, който ще получи тъкмо 270 електорални гласа против 268 за Тръмп.
Реакции
От щаба на Тръмп акцентираха, че резултатите от изследването на Morning consult демонстрират, че " на гласоподавателите им е писнало от смазващата инфлация на Джо Байдън ".

Екипът на Байдън не е коментирал изследването. В понеделник представител на щаба на президента разгласи, че Тръмп е " слаб и обезверен - и като човек, и като претендент ".

" Неговата акция не може да събира пари, той не желае да взе участие на манифестации отвън клуба си и всякога, в който си отваря устата, отблъсква умерените гласоподаватели с рисковата си стратегия ", отбеляза той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР